Texel 23-07 t/m 10-08

Afgelopen 2,5 week Texel, iedere dag gevist 1 a 2 tijen aaneengesloten.

Het eiland rond gevist op de meest afgezonderde en onbekende plekken (Nioz-haven, Veerhaven, Haventje van Sil, Haven van Oudeschild, Nioz-fuik, vanaf de strekdammen van paal 12, 15 & de Vuurtoren, strand van paal 20, 20,5, 21 & 28, op de kop van het eiland bij de punt bij de Vuurtoren waar de Noordzee en Waddenzee samen komen en 2x voor de opening van de Slufter) daar zitten plekken bij, waar normaal gesproken nagenoeg 100% vangstgarantie is.

Diverse montages geprobeerd, zowel op verse Zeepieren en Steekzagers van Jan Hot, Dobber als kunstaas… heeft het mij maar liefst 8 dagen geduurd voordat ik mijn allereerste vis(je) van deze vakantie kon landen, op de één na laatste avond mn eerste en enige maatse Zeebaars gevangen.
Naast een stuk of 20 maatse Platvissen (voornamelijk schol) en een paar handen vol aan kleine platjes en Zeebaarsjes was het ronduit dramatisch dit jaar!!!

Waar je vorig jaar in ieder geval nog je vissies wist te pakken ook al waren ze ver onder de maat, had je in ieder geval vis…

Wel weer echt leuke mensen ontmoet met een hele hoop kennis en gedeelde passie voor onze prachtige Hobby.

Ook zéér zeker weer genoten van de geweldige Zonsondergangen, opkomsten en kraakheldere sterrenhemels.
Al dan niet samen met (één van) mijn jongens of Texelse Vis-maatjes, zowel Eilanders als jaarlijks terugkerende toeristen… in September nog een weekend heen en in Oktober een weekje Terschelling, ik hoop dat het dan echt beter is.

Groet Pietertje

Ps voor degene die het leuk vinden maak ik af en toe wat grappige filmpjes op TikTok samen met mijn kinderen mbt het Zeevissen op diverse manieren, ik ben te volgen op Kapitein_Visstick

Pieter