Toch wedstrijd gevist

Zaterdagmorgen zouden we de eerste wedstrijd van het jaar vissen, samen met zustervereniging Oosterschelde. Gezien de Corona perikelen was het eerder in de week nog twijfelachtig of een dergelijk evenement nog door kon gaan. Gelukkig kwam er een duidelijk advies per mail vanuit SZWN om alleen wedstrijden in Brabantse wateren te annuleren. Dus zaterdag met wat extra voorzorgsmaatregelen toch aan de gang gegaan. Er waren nog wat afmeldingen van deelnemers met een verdacht snottertje en of een kuchje, de kaas en worst voor na afloop werd voorbereid met operatiehandschoenen aan en het gebruikelijke handenschudden bij het nummertje trekken werd vervangen door een elegant elleboog gebaar. Aanvang van de wedstrijd was om half negen met half tij naar afgaand toe. Acht deelnemers van Dreischor en evenveel deelnemers van Oosterschelde maakten samen een mooi clubje aan de Banjaard. Ik kwam terecht op het lage kopnummer met Adriaan aan mijn linker zijde. Gelijk na de toeter deed Rudi al een draaitje van twee platjes en ook elders op het parcours kwamen er kleine visjes op de kant. Even later deed Rudi alweer goede zaken door aan een haakje 10 een mooie winterbaars van 40 cm op het strand te slepen. Bij mijzelf duurde het tot halverwege de wedstrijd maar toen hielp een scholletje van 15 cm me van de nul af. In het laatste uur kwam er nog zo een van 14 cm op de kaart. Behalve scholletjes bestond de vangst vandaag nog uit een gulletje voor Ron, een te klein tarbotje voor Adriaan en nog een baarsje voor Han. Tussen de bedrijven door spoelde er nog een waarschuwingsbord aan met een duidelijke boodschap: Gevaarlijk parcours!. Bij de Dreischorse deelnemers was de uitslag:
Henk 3 vissen 49 cm
Han 1 vis 32 cm
Niek 2 vissen 29 cm
Kees 2 vissen 27 cm
en nog 4 deelnemers zonder vis.
Bij Oosterschelde waren en ook nog deelnemers met een NUL en daar pakte Rudi de overwinning.
Tijdens de wedstrijd kwamen er nog tegenstrijdige berichten dat een dergelijke evenement eigenlijk geen doorgang had mogen vinden. De boodschap van Sportvisserij Nederland gaat intussen nog een stap verder;
www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/21056/corona-beperking-sportvisevenementen.html
Jammer dat dergelijke info niet synchroon loopt met elkaar.

Toch hadden we een aardige visserij, gezellig volk aan de waterkant, ruime publieke belangstelling, aardig weertje erbij, beetje zon, geen regen, maar helaas wat weinig vis.

Of en waar we onze tweede wedstrijd houden is nog even niet duidelijk, die staat vooralsnog gepland op 18 april, maar eerst maar eens afwachtten hoe de Corona situatie zich ontwikkeld.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn