Top eerste dag

Hallo allemaal,

Daar gaan we dan, het 3e Penn Nappstraumen Festival van dit jaar en zeker niet de laatste. Gisteren hebben we de groep van vorige week naar het vliegveld gebracht en de nieuwe groep mee terug genomen naar Nappstraumen. Vandaag dus de eerste dag vissen en het weer is compleet omgeslagen, vorige week elke dag regen en heel veel wind, deze dag begonnen we met geen wind en volle zon. Helaas zag de zon dat we gingen vissen en niet zonnen, dus hij verdween meteen weer achter de wolken en hebben we de zon de rest vd dag niet gezien. Maar het was prachtig weer om te vissen, wel een dikke hoge deining van een 2m hoog.

Al visgidsen hadden we vandaag Calle en Marcus en zij gaan bij elke groep 2x 4u aan boord deze week, om te helpen, om de vissers iets te leren en om ze meteen naar de beste stekken te brengen en dat is wederom goed gelukt. Deze twee top-visgidsen staan altijd voor de vissers klaar en weten de vis altijd te vinden, voor veel vissers was het dan ook meteen bij de eerste worp raak !

Julian, Anthony en Leen gingen als eerste vanmorgen op pad, met de volle zon en een gladde zee waren zij niet meer te houden. Julian Rijnhout opende de dag met een zeewolf, die wilde hij zo graag vangen en meteen bij de eerste vis vd visreis een zeewolf.

Bij ons aan boord deze week Leo Stoutjesdijk van Penn, Berkley Spiderwire, hij komt een weekje genieten en natuurlijk de producten van Penn, Berkley en Spiderwire eens in de praktijk flink testen, wat wij al jaren doen. Leuk om de hengels en molens eens flink te testen, zeker de nieuwe series zoals de Penn Carnage en Penn Pro Boat.

Om 09:00 vertrokken we vanaf Nappstraumen naar open zee, hopen dat de vis wilde bijten, het weer is goed, de zee glad, op de deining na en jawel de vis beet, je moest hem even zoeken, maar had je de school kabeljauw of koolvis gevangen, dan was het ook echt raak. Koolvissen over de meter, kabeljauwen ruim over de meter en volle bakken vis ! Om het nog mooier te maken werden er 3 zeewolven gevangen, 3 heilbotten een hele grote dikke pollak en een paar dikke schollen van boven de 50cm. Kortom volle kisten met vis er was heel veel te fileren vandaag.

Als je een groep zou spreken van vorige week, zou je niet geloven dat het zo slecht is geweest en nu zo’n topdag, bizar hoe het weer veranderd is. Kortom de eerste dag was een groot succes, iedereen blij en voldaan.

Nu hopen dat het weer goed blijft, al zie ik voor morgen alweer iets meer wind.

Cordes Travel visreizen