topdag

Broeders in Petrus,
Vandaag, de 25 ste september vanuit Vlissingen mee geweest met de M.S. Wxxxx
Na een vlotte sluis passage een klein uurtje gevaren naar de visstek, onder het genot van een schrobbelaartje, dank Frank, en een plensje regen.
De rest van de dag alleen maar zon zon en nog eens soms een wolk!
Vanaf de eerste worp werd er alom platvis gevangen. vaak doubletten, soms een triplet en heel eel mooooooie scharren, fors aan de maat, hoewel daar geen minimum maat voor schijnt te zijn. Botten van 30+ cm. waren zeker geen uitzondering.
Op de terugweg, een verkassing eigenlijk, zagen we een paar boeien liggen. De schipper draaide meteen om om ze op te vissen, ze waren niet van hem, maar hij wilde ze eigenlijk wel graag hebben. Boeien aan boord, gevolgd door een dertigtal meter touw en wat denk je: zit er een krabben of kreeftenfuik aan vast. Dat schijnt daar niet te mogen dus de fuik bleef aan boord. Mét inhoud; twee Noordzeekrabben én een steurgarnaal.
De schipper dacht daar wel een haaitje mee te kunnen vangen en de garnaal werd met elastisch binddraad op de haak gezet. Binnen een kwartiertje werd er aangebeten. Een tiental minuten later had Bob, die mocht hem van H. binnen halen, een prachtige gevlekte haai van 94 cm in de boot!
Geweldige visserij dus.
Iedereen bedankt voor een geweldige visdag.
Iedereen had vis en de minimum vangst was toch wel een visje of 10. Zelf mocht ik er zelfs 24 bovenhalen.

Vang ze, ze zijn er in ieder geval op de Westerschelde ter hoogte van Cadzand.
Groet,
Martin Bavel

Martin