Twee mooie avonden

Een vangstbericht met wat vertraging en eentje van gisteravond.
Woensdagavond op een Walchers strand eens gaan kijken op we een maaltje vis bij elkaar konden sprokkelen.
LW 19:09 en om 17:00 op het strand aanwezig, nagenoeg geen wind wel donkere luchten. Gestart met vissen en al gauw kwamen er war scharretjes op het droge tot het donker werd en de wijting was zo aanwezig dat af en toe nog maar een schar de kans kreeg om het aas te pakken. Gestopt om 21:00 en toen zaten er 18 scharren in de emmer en een stuk of 15 wijtingen aan de maat. Wel was het af en toe noodweer met de onweersbuien.
Op vrijdagavond waren de verwachtingen weer goed en de sessie nog maar eens dunnetjes over gedaan, nu was het om 20:34 laag. Om 18:00 aan het vissen met nog twee liefhebbers op het strand. Eer dat het 19:00 was leek heel de kust verlicht zoveel liefhebbers.
Nu was de schar er niet wel wijting en het ging los. Rond de kentering was het wat minder en bij opkomend was het ook niet zo druk als bij afgaand. Toch 43 wijtingen en 1 scharretje gevangen waarvan er 38 mee konden. Het was wel een aantrekkende wind waardoor ver werpen moeilijker was maar weer een topavond.
Wel wil ik nog even benoemen dat de Fa Dixhoorn er alles aan deed om hun klanten van het gevraagde aas te voorzien en van de vertrouwde kwaliteit. Ze doen het toch maar.

Marcel