Uitslag Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Allereerst onze excuses voor dit late bericht, we komen er gewoon niet aan toe om elke dag een stukje te maken, op FB hebben we hier en daar snel iets geplaatst, maar hier bij de vangstberichten kwam het er niet van, we zijn te druk met 43 vissers.

Maar hier dan een korte samenvatting vh Penn Havoysund Festival 2021 en natuurlijk de uitslag.

Laten we beginnen om aan te geven dat het een hele leuke en vooral gezellige week was, iets te veel wind, maar elke dag droog en volle zon en we hebben 6 avonden het noorderlicht (Aurora Borealis) gezien, hoe uniek is dat ?

Er is veel gevist op grote heilbot en dan vang je in aantallen een stuik minder, in 2019 vingen we 218 heilbotten en dit jaar “maar” 107 stuks, waarvan er 105 weer zwemmen !! Maar de wind was ook niet best en zat ons niet mee, we konden niet naar alle stekken voor de heilbotten te vangen. Er waren wel veel grote heilbotten gevangen en dat is ook leuk natuurlijk, het doel van heel veel vissers een meter plus heilbot vangen.

Ondanks dat was iedereen zeer tevreden en heeft de boot van Ignace Vanheule de meeste heilbotten gevangen, eerlijk is eerlijk, maar goed Ignace spreekt dan ook Noors, dus die praat met de heilbotten.

De visgidsen Douglas en Andreas waren de hele week aanwezig om ons te helpen, elke avond rond 20:30 kwamen alle sportvissers samen in de zaal om de dag even door te nemen en de stekken voor de volgende dag te bespreken. De visgidsen zijn daar uiteraard ook bij, zo kun je heel veel leren, stekken bespreken, ervaringen delen en gezellig een biertje drinken met de gezellige Nederlanders en Belgen.

Helaas viel dinsdag in het water, volle zon en volle wind, windkracht 8 recht op de haven en uitschieters die richting 9 gaan. Een groep vissers is gaan wandelen de berg op en die konden echt tegen de wind in leunen, zoveel wind stond er, dus niet vissen. Dinsdag kon iedereen dus uitslapen, opruimen en inpakken en in de avond de prijsuitreiking.

In totaal zijn er 107 heilbotten gevangen en hier de winnaars vd grootste heilbotten vh Penn Havoysund Festival 2021:

1e plaats – Bart Theuws met een heilbot van 176cm
Hij won een waardebon van 750,- voor materialen van Penn, Berkley of Spiderwire.

2e plaats – Bart vd Heuvel met een heilbot van 160cm
Hij won een waardebon van 500,- voor materialen van Penn, Berkley of Spiderwire.

3e plaats – Juan Kwinten met een heilbot van 158cm
Hij won een waardebon van 250,- voor materialen van Penn, Berkley of Spiderwire.

Tevens kregen zij een mooie trofee als aandenken van Cordes Travel.

Gefeliciteerd mannen, goed gedaan !
Leuk om te melden is dat er 8 heilbotten boven de 140cm zijn gevangen, dus 10 boven de 140cm.

En zo kwam er een eind aan het Penn Havoysund Festival 2021, volgend jaar is dit Havoysund Festival van 7 tm 15 september. Wil je in 2022 mee naar dit leuke en gezellige Festival waar je 2x 4u gratis een visgids aan boord krijgt, waar 2 of 3 visgidsen aanwezig zijn en wij (Linda en Raffie) de hele reis begeleiden ? Meld je dan snel aan er zijn nog maar 3 huisjes vrij op dit moment.

Wil je nog mee naar het Penn Nappstraumen Festival, daar hebben we alleen nog plaats van 3 tm 11 mei en van 7 tm 15 juni.

Iedereen bedankt voor deze enorme gezellige week, het was echt een top-groep, veel gelachen en allemaal even relaxed ! Een aantal groepen hebben al weer geboekt voor 2022 en zelfs 2023, dus jullie zien we snel weer terug.

Uiteraard zijn alle deelnemers van dit 2021 Festival welkom op de Cordes Traveldag 12 Februari, wel even aanmelden natuurlijk.

groetjes,
Linda en Raffie

Raffie en Linda Cordes