Uitslag Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Dat was hem dan het Penn Nappstraumen Festival juni, de 2e dit jaar bij Nappstraumen. Het was een geweldige week, wat een enorme hoeveelheid vis hebben we gevangen ! 90% van de vissen zwemmen weer er zijn maar een paar vissers die vis mee terug nemen, de andere groepen hebben de vissen laten zwemmen.

We hebben elke dag op zee kunnen vissen, de ene keer iets verder dan de andere keer, alleen zondagochtend en middag was het enorm slecht, maar in de avond kon er toch weer gevist worden, dat is het grote voordeel van Nappstraumen. Bij Nappstraumen kun je 99% vd tijd vissen en als je kunt vissen en de vis wil een beetje bijten, dan kun je op zeer korte afstand echt mooie vissen vangen.

Vanmorgen gingen de eerste groepen er al om 04:00 uit, tij en de wind waren goed, dus de laatste dag nog even knallen ! Ze voeren 4 minuten en hebben zich gek gevangen aan koolvis en kabeljauw tussen de 80 en 100cm !! Vanmiddag zonnetje erbij en het was een prachtige afsluiter van een geweldige week.

Soms zijn vissers een beetje huiverig om mee te gaan met zo’n groepsreis maar iedereen die dit heeft meegemaakt kan beamen dat het gewoon erg leuk is. Het is gewoon leuk om met je “buurman” in je eigen taal te praten, stekken, ervaringen en kennis te delen. Je bent geheel vrij om te doen wat je wil, te vissen waar je wil en wanneer je wil. We vragen alleen om op de eerste en laatste avond naar de meeting te komen, verder mag je alles zelf bepalen.

Maar het is natuurlijk wel een groepsreis en als je gewoon echt niet met elkaar wil praten en geen stekken wil delen, dan kun je beter buiten het Festival (groepsreis) om gaan. Veel mensen vinden het leuk en fijn, fijn dat Linda en ik (Raffie) erbij zijn en 2 visgidsen, dat maakt het net allemaal wat leuker, zeker voor de vissers die nog geen of weinig ervaring hebben. Je ziet ons en de visgidsen dan ook in de ochtend, avond en op het water, de visgidsen zijn er elke dag voor de groepen en elke groep krijgt de visgids +/- 8u gratis aan boord.

Tja en dan komen we tot de prijsuitreiking, want om het een klein beetje spannend te maken hebben we een kleine wedstrijd voor de langste vis. Wel met de note dat vissen boven de 130cm meegenomen naar land, niet meetellen en vissen boven de 130cm in de boot getrokken ook niet. We houden ons aan de “regels” heilbotten boven de 130cm blijven in het water, zoals het hoort.

De winnaars kregen een waardebon om zelf materialen van Penn, Berkley of Spiderwire uit te kiezen, zo kunnen ze mooi wat nieuwe materialen kopen. En als aandenken een mooie glazen trofee die men mag houden.

3e plaats was voor Niels Hartman met een kabeljauw van 119cm
Niels won een waardebon van 250,- euro

2e plaats was voor Anton Verschelling met een heilbot van 123cm
Anton won een waardebon van 500,- euro

1e plaats was voor Richard Meliefste met een heilbot van 211cm
Richard won een waardebon van 750,- euro

Gefeliciteerd heren met jullie prijs, koop er iets moois van !

211cm heilbot, met een geschat gewicht van 127.5kg volgens de heilbot-tabel, wat een prachtige vis en wat een ervaring om deze te vangen, nogmaals gefeliciteerd.

En kwam er een einde aan deze leuke week met mooie weer en heel veel prachtige vangsten, blije gezichten, nieuwe boekingen en alles is weer soepel verlopen, maar dat is men wel gewend bij Cordes Travel.

Wij kijken alweer uit naar het volgende Festival, dan gaan we van 13 tm 20 september naar Havoysund met 12 boten en 38 vissers.

Wil je volgend jaar ook mee met zo’n Penn Festival, meld je dan snel aan, want we hebben voor mei nog maar één huisje vrij en voor juni nog maar 2 huisjes, vol = vol.

Wil je weten wat de vissers volgende week vangen ?
Hou dan onze website in de gaten, daar vindt je dagelijks nieuwe vangstberichten.

Groetjes,
Linda en Raffie
Cordes Travel

Cordes Traveldag