Uitslag wedstrijd Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Dat was hem dan het 2e Penn Nappstraumen Festival van 2022, en morgen (woensdag) begint het 3e Penn Nappstraumen Festival. Wat een week paffe, bijna elke dag regen en wind, echt bizar hoe slecht weer we hebben gehad, de locals zeiden dat zij zich niet meer konden herinneren dat het in mei zo koud en winderig was, ook visgids Johan Mikkelsen kan zich niet herinneren dat het zoveel dagen slecht weer was in mei.

Maaaaar we konden elke dag vissen, er was altijd wel een plek te vinden waar er gevist kond worden, soms voor de deur en soms om de hoek of in “de zuid”. We hebben windkracht 8 gehad met uitschieters naar 10 en nog kon er gevist worden, oké niet altijd even leuk, maar elke boot is er uit geweest. Er waren dagen bij waarbij het echt bijna elke minuut vd dag heeft geregend … BAH, maar de mannen lieten zich niet kennen en iedereen is gaan vissen. Gelukkig is hier een drooghok waar alle pakken en schoenen gedroogd worden, zodat deze warm en droog weer klaar zijn voor de volgende visdag.

De groep was enorm gezellig, ondanks het slechte weer en we konden niet op de beste komen, geen enkele wanklank, niemand was boos of chagrijnig, iedereen bleef optimistisch en nam zoals het was. Daar we niet naar de beste stekken konden waren de vangsten niet super, de vissers waren blij maar Calle, Marcus en wij waren het met elkaar eens dat dit geen goede visweek gezien de vangsten, maar ook dat is vissen.

De visgidsen Call en Marcus hebben samen met de groepen hun uiterste best gedaan, zelfs vandaag zijn beide visgidsen nog met de groepen op pad gegaan. Het weer daar kan niemand niets aan doen, dus de volgende keer beter, het was voor elke groep weer een hele ervaring en voor de groepen die voor het eerst in Noorwegen kwamen vissen was het een droom die uitkwam en hadden elke dag een grote glimlach op hun gezicht.

Kortom een leuke week, gezellige sfeer en 5 groepen hebben aangegeven snel weer te boeken voor een nieuwe kans met beter weer en het liefst wat zon. Morgen brengen we de groep terug naar het vliegveld en wachten we de nieuwe groep op, weer 30 vissers die naar Nappstraumen komen en dat voor de 3e week. Afgelopen week hadden we ook een groep in A Rorbuer, helaas ook slecht weer en morgen komt de nieuwe groep aan in A Rorbuer Lofoten.

Tot slot dan de wedstrijd, want samen met Penn/Berkley/Spiderwire hebben we mooie prijzen. Iedere winnaar krijgt een trofee als aandenken en de visser die de langste vis wist te vangen krijgt als 1e prijs een waardebon van 750,-, 2e prijs 500,- en 3e prijs 250,- waardebon, zij mogen zelf kiezen wat ze willen hebben, twv dat bedrag bij Penn, Berkley en Spiderwire. Bij deze ook een grote dank aan de sponsor van deze wedstrijd Penn.

We hebben eigenlijk twee winnaars op de 1e plaats, Lennart en Jacky vingen beide een heilbot van 110cm, dus een gedeeld 1e plaats, tweede plaats kwam te vervallen, want die werd 1 en zo kwam Job de Keizer op de 3e plaats ,met een kabeljauw van 105cm. Gefeliciteerd mannen en veel plezier met jullie prijzen.

Linda en ik willen alle vissers bedanken voor deze gezellige week en uiteraard een grote dank voor de visgidsen die de hele week voor ons bezig waren, zij waren er altijd voor ons en hebben ons laten genieten van een leuke week in Nappstraumen Lofoten.

Op naar de volgende groep, die morgenmiddag (woensdag) aankomen, daarna nog een week in juni en in september nog een week naar Havoysund, vissen op voornamelijk heilbot, maar ook kabeljauw, schol en koolvis. We hebben trouwens voor die week in september, dit jaar nog 2 huisjes vrij, dus wie zin heeft, mail ons even of kijk op de website.

Penn Festivals 2022 & 2023 >>>

Hieronder nog wat foto’s en daaronder nog een bericht met nog meer foto’s.

Cordes Travel visreizen