Ultra light fishing

Ultra light kunstaas Noorwegen

We hebben de nieuwe shads weer binnen. Veel vissers vissen vaak veel te zwaar in Noorwegen. Hier onze nieuwe shads voor komend seizoen, 18, 28 en 33gr dat zijn de lichtste gewichten die wij gebruiken. We vissen dan oa op de pollak, koolvis en kabeljauw. Bij onze accommodatie Vesteralen vissen we in grote kelpvelden voor de Pollak, dan nemen we een shad waar de haak in de shad zit, zo kom je minder snel vast te zitten, werkt perfect, de visgidsen daar vissen daar zelf ook mee.

We noemen dit “Ultra light” vissen met de “Penn Solid Carbon Jigging Spinning” hengel met daarop een 3000/3500 molen, bv de “Penn Clash II 3000 HS”. Op onze website trouwens een hele pagina over de materialen die we gebruiken in Noorwegen.

Maar we hebben natuurlijk ook zwaarder kunstaas bij en dan kijken we naar natuurlijke kleuren, maar ook de UV kleuren en Luminous (lichtgevende) kleuren werken altijd erg goed. Kijk eens bij Hengelsport Ahoy, Robby Fish Tophengelsport of Fauna Hengelsport onze partners voor de Noorwegen en IJsland materialen, zij hebben alles wat je nodig hebt voor een geslaagde visreis.

Raffie