Vangstbericht Nappstraumen

Vangstbericht uit Nappstraumen

Het is 1 november vorige week als Alexander en Johan, die nu de taak van Calle hebben overgenomen, in Nappstraumen gaan vissen met een groepje vissers. Ja er wordt nog steeds gevist in Nappstraumen Lofoten, zomaar af en toe, tijdens het sluiten vh Camp. Wij doen er geen boekingen meer, maar dat wil niet zeggen dat je er niet meer kunt vissen. Zeker omdat de stekken van Nappstraumen dichtbij zijn, kun je ook even voor een uurtje het water op.

Eerst even aasvis vangen en dan op jacht naar de heilbot op maar een minuut varen vh Camp Nappstraumen. Prima weer, goede drift, weinig wind en niet koud. Al snel zag Alexander een heilbot achter het aas zwemmen op de dieptemeter en na een minuut beet ! De eerste heilbot van 80cm van deze dag.

Nog maar 15 min. later de 2e heilbot aan boord, 85cm. na een korte tijd iets raars op de hengel, geen echte beet, geen druk, maar er gebeurde wel iets, dan maar langzaam indraaien, er zit wel iets aan, maar geen vis die weg wil, tot hij bijna boven is, de heilbot de boot ziet en er als een speer vandoor gaat, binnen een paar seconden worden er tientallen meters gevlochten lijn vd reel getrokken en blijkt het een “leuke” heilbot te zijn van 139cm ! De heilbot blijft netjes naast de boot, want het is NOT DONE om een heilbot boven de 130cm binnen de boot te sleuren, er worden foto’s gemaakt en ook deze zwemt weer.

En zo gaat de dag door, er wordt er nog eentje van 100cm gevangen, nog eentje van 90cm, die van 100cm was helaas te beschadigd aan de haak en hebben ze helaas mee moeten nemen, maar hebben er wel lekker van gegeten.

Einde vd deze dag, op maar 4 minuten varen van Nappstraumen, 7 heilbotten gevangen en 2 missers !

De volgende dag weer op pad, een dag die geen succes bleek te zijn, de vissen wilde niet doorbijten, waren niet hongerig en erg schuw, gek van de ene op de andere dag, inmiddels waren er al 4 heilbotten verspeelt, daar de haak los schoot of de vis niet echt doorbeet. Of het niet genoeg pech was voor de 2 visgidsen aan boord, ging de reel ook nog eens stuk, geen probleem 10 min. varen reeltje halen en weer terug, het voordeel van Nappstraumen.

Bah wat een pech voor de heren, langzaam gaat het tij er uit en besluiten ze om nog een paar minuten te vissen en daarna lekker naar huis te gaan. En ineens begint de hengel van Jan te bewegen, duidelijk een heilbot aanbeet, Jan wacht ijskoud, wacht af, wacht af, de slip gaat lopen en Jan zet de rem er op. Oei…. dat is een grote want de drag (slip) is niet voldoende, Jan zet de slip nog iets vaster en wordt naar de spiegel vd boot getrokken en wordt bijna overboord getrokken door deze enorme heilbot.

De vis is boos, wil weg en Jan die half op de grond en tussen de motor ligt probeer zijn hengel omhoog te krijgen. Die hengel zit als het ware vast aan zijn handen, die laat ie niet los en probeert terug naar het gangboord te kruipen en probeert op te staan, de visgidsen lachen zich rot over dit tafereel en helpen hem weer op de been. Na een mega keihard gevecht met een hele sterke boze en vooral agressieve en op een sportschool zittende vis, komt er dan een monsterheilbot van 173cm omhoog. Wauwwwwww wat een gevecht heeft Jan gehad, ok maar 1 vis aan boord, maar wat voor één !! Zo zie je maar weer dat het zelfs in de beste visgebieden altijd afwachten is, de ene dag 7 gevangen en de andere dag maar eentje.

Volgend jaar ook naar Nappstraumen of A Rorbuer Lofoten, er is nog plaats, mail gerust !

Cordes Travel visreizen