Vangstberichten Texel Aug 2021

Afgelopen 2 weken bijna iedere dag op t Texelse strand gestaan, op diverse plekken (De Koog paal 20 / 20,5 / 21 De Cocksdorp paal 28 & 31 Vuurtoren), voornamelijk met opkomend tij.

Op 1 dag ná, iedere keer vis in tegenstelling tot andere jaren waarin soms enkele dagen niets werd gevangen bij mooi weer was dit dus prima vissen (voornamelijk doordat het weer wat onstuimiger was dan andere jaren)
Gericht gevist op Zeebaars met Dwarrellijn en Paternoster met afhouders voorzien van grote haakmaat met als aas voornamelijk steekzagers van Jan.

De vangsten bestonden voornamelijk uit maatse schol een enkel botje en veel kleine Zeebaars. Heb sléchts 3 maatse Baarzen weten te landen in héél véél vistijd…

Het is in al die jaren nog niet zo bedroevend geweest. Vele vissers gesproken die recreatief als toerist een hengeltje uitgooien als zowel Texelaars die zeer actief het jaar rond vissen, en zij delen allen dezelfde mening; het is nog niet zo slecht geweest!

Wél voor de allereerste keer in al die (30) jaren dat ik vis op het eiland een Tong gevangen op de hengel vanaf het Texelse strand en mijn Texelse Vismaat ook al 2 eerder dit jaar, een mooie ontwikkeling voor de toekomst?!

Het zou beiden te maken kunnen hebben met de zandsuplettie, waarbij er 24/7 met 3 schepen zand opgespoten wordt… maar dit zijn slechts vermoedens. Bovendien wordt er wel kleine Baars gevangen, dus er zit voedsel…

Wat betreft vissen met kunstaas vanaf de strekdammen en havenmonden zijn de berichten ook zéé wisselend, vanaf helemaal niets tot enkele mooie Baarzen, maar ook hierbij geldt in ieder geval een héél stuk minder dan andere jaren… meeste kans maakt men bij afgaand tij in de schemering.

Hopend op betere tijden groet ik jullie allen vanaf het Texelse strand medevissers & Strandfanaten 🌊🎣

Pietertje ⚓️

Pietertje