Vangsten A Rorbuer

Hallo allemaal,

We horen vaak dat september en oktober slechte maanden zijn en dan vooral de wind, maar niets is minder waar. Als je kijkt bij de reisverslagen op onze website, dan zie je dat beide maanden ook hele mooie weken kunnen hebben en daarentegen de maanden juni en juli ook veel wind kunnen hebben.

Vorige week veel wind in Noorwegen en helaas nu weer veel wind, niet elke dag, maar best vaak. De visgidsen geven zelf aan dat oktober de meest stabiele maand is wat wind betreft. Je ziet dit in NL en België ook wel vaker, mooi weer en dan weer veel wind.

Ondanks dagen met veel wind, altijd mooie vangsten bij A Rorbuer en zo nu ook weer. Maar ook dagen waar het windstil was en men perfect kon vissen. Er wordt veel koolvis over de meter gevangen, kabeljauwen tot 15kg en flink aantal heilbotten waardoor een aantal hele grote. Hier de allergrootste: 143, 148, 157, 161 en 173cm !! 173cm heilbot bij A Rorbuer en vorige week nog 221cm bij Havoysund.

Wat een vangsten en wat een geweld ! Maar wees niet getreurd, er zwemmen ook veel kleinere exemplaren, dus die vissers die geen hele hele grote heilbot willen vangen, die kunnen met licht kunstaas, zoals bv de nieuwe Berkley Power Sandeel en de Power Herring, zijn daar prefect voor, speciaal ontwikkeld voor de visserij op koolvis, pollak, kabeljauw en heilbot.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen