Vangsten Nappstraumen

Beste vissers,

Wéér een vangstbericht… we laten toch elke keer weer zien wat de vangsten vanaf onze accommodaties zien, beter kun je het toch niet hebben dan het hele jaar de vangsten een beetje volgen bij een accommodatie, dat moet de keuze van een accommodatie voor de volgende visreis toch veel makkelijker maken ?

Nappstraumen Lofoten, deze heeft al jaren een speciaal plekje in ons hart, hier komen we een soort van “thuis, jullie weten dat we zelf 8 jaar in Noorwegen hebben gewoond, omgeving Bergen, maar hier komen we toch ook elke keer weer “thuis. We krijgen trouwens ook vaak de vraag of we na 8 jaar Noorwegen ook Noors spreken ? Ja natuurlijk ! Beide spreken we vloeiend Noors, geen probleem voor ons, maar we spreken ook vloeiend Duits en Engels.

Goed, Nappstraumen is onze favoriet om de ligging (99% vd tijd gewoon vissen) gezellig klein Camp, grote winkels en een klein dorpje op maar 5 min. rijden vd accommodatie. De visserij hier is heel verschillend en veel stekken liggen binnen 20 min. varen. Verder kun je hier hengels en pakken huren, kun je 1 dag gratis de visgids mee aan boord nemen, als je dat wilt natuurlijk en is er een kleine viswinkel aanwezig.

Het was vorige week een taaie week, veel wind, regen en taaie visserij, het was meer zoeken dan anders, maar met Calle als visgids, komt dat helemaal goed. De afgelopen week waren er Belgen, Nederlanders, Zweden, Estlanders en Noren op het camp, jong en oud, man en vrouw, een leuke mix van sportvissers.

De visserij is super, mooie vangsten van dikke kabeljauwen tot wel 20kg, waarvan de meeste tussen de 12 en 16kg, grote koolvissen boven de meter, pollakken, schollen, leng waarvan de grootste 15kg en natuurlijk heilbot. Onze Belgische groep, die jaarlijsk 2 weken achter elkaar de visgids boeken, vingen de grootste heilbot vd week met 156cm. Deze heren boeken al jaren bij ons en zijn ook al meerdere keren in Havoysund geweest.

Kortom wederom een prachtige visserij in Nappstraumen Lofoten !

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen