Verkeerd strand, verkeerde dag?

Dishoek, 8 oktober

Ergens in april was de laatste keer dat we gevist hadden, dus het was tijd om ons winterseizoen weer te openen (wij doen niet aan een zomerseizoen). Was het nog warm genoeg voor een zeebaars of een verlate tong? Was het al koud genoeg voor de eerste scharren of wijtingen?

Je kunt de vragen alleen maar beantwoorden door te gaan vissen. Dus vol goede moed, maar met niet al te hoge verwachtingen naar Dishoek getogen. Gevist van 17.15 tot 21.15 en voornamelijk met afgaand water. Over de vangst kunnen we kort zijn: twee schar, eerlijk verdeeld over beide vissers. Gevangen aan het eind van de sessie met opkomend water. Wel lekker veel tijd gehad om met verschillende onderlijnen te experimenteren, maar het mocht allemaal niet baten. Waardeloos dus.
Een ander vangstbericht op dezelfde stek een dag later leverde een wat betere vangst op. En nog een ander vangstbericht op dezelfde dag, maar dan op de Banjaard leverde een nog betere vangst op. Lag het aan ons? Hadden we langer met opkomend water moeten doorvissen? We weten het niet maar het is wel een reden om niet al te lang te wachten met een volgende sessie.

Genoten hebben we wel van een prachtige zonsondergang, een volle maan en prachtig weer.

Don (Breda) en Sacc0 (Breda)