Vesteralen

12 vissers naar Vesteralen

Na een zeer korte nacht genoten van het ontbijt in het hotel op de luchthaven in Oslo. Er was werkelijk van alles om te eten, gerookte zalm, ei met spek en worstjes, heerlijk op je nuchtere maag. Om zeven uur weer naar de incheckbalie om alle bagage weer af te geven maar dat liep letterlijk niet helemaal lekker.

Martin kwam als laatste aanlopen met zijn schoenen bij elkaar gehouden door elastiekjes en touwtjes,hij had veel weg van Swiebertje. Zijn zolen hadden namelijk losgelaten van de bovenkant van zijn schoen.

Na een drukke veiligheidscontrole waar er weer een paar zonder schoenen door de hal liepen was het al weer bijna tijd om te boarden.

Na een vlucht van anderhalf uur aangekomen op de luchthaven van Narvik en daar op zoek naar de huurauto’s. Voor mijzelf was er een mooie Toyota en nog drie Skoda stationwagens.

Alles ingeladen en op weg naar onze eindbestemming,na een rit van ongeveer drie uur met onderweg een tussenstop om boodschappen te doen en nieuwe laarzen voor Martin waren we eindelijk op de plek waar het allemaal gaat gebeuren.

Bij het uitladende van de koffers en tassen kwamen er een paar verassingen naar boven. De één had een lekkend biertje in zijn koelbox en een ander had een leeggelopen fles shampoo tussen zijn boodschappen zitten, waarom hij shampoo heeft weet ik niet want hij is net zo kaal als ik maarja. Bij Dennis lag de hagelslag overal en bij mij ruikt alles de rest van de week naar zuurkool. De koelbox van Martin was zo mishandeld op de lucht haven dat hij er afscheid van moet nemen.

Tot zover de perikelen van de reis, we hebben net gegeten en er zijn vier man het water op,de rest is bezig met voorbereiden voor morgen en alles opruimen en inrichten.

Nu nog één biertje en een kaartje leggen en dan bijtijds erin om morgen fris en fruitig achter de diepzeemonsters aan te gaan.

Hans