Vesteralen

De eerste officiële visdag:

Hoewel gisteren na aankomst iedereen bekaf was is er toch nog één bootje uitgevaren. Het weer was prachtig waardoor Schipper Ed, matrozen Kees, Hans 2 en Dennis het niet konden laten met als resultaat een aantal mooie kabeljauwen.

Iedereen lag gisteren op tijd op bed en was vanmorgen weer vroeg op. Luc was alweer ei met spek aan het bakken wat hij al jaren elke dag voor ons verzorgd.Om 08.00 uurzijn we op de boten gestapt en begon onze eerste dag.

De bedoeling was om vol op de Heilbot te gaan vissen. Eerst zijn we kleine koolvis gaan vangen wat al resulteerde in een paar mooie kabeljauwen als bijvangst.

Na voldoende aasvis te hebben gevangen zijn we zeker 45 minuten doorgevarenna de heilbotstek van dit moment. Vrij snel werd er in bootje 3 een mooie gevangen maar daarna werd het stil….erg lang stil, gelukkig werd er toch nog in bootje 3 wederom een mooie heilbot gevangen. Aan het weer lag het niet maar vandaag zijn er maar 2 heilbotten gevangen. Na het verlaten van de heilbotstek zijn eigenlijk alle 3 de bootjes een eigen kant op gevaren op zoek naar andere mooie stekken.

Gelukkig werden die gevonden wat resulteerde in mooie kabeljauwen, long, leng en super sterke koolvissen. Deze vissen zijn super sterk wat een mooie sport oplevert. De lengte van onze gevangen koolvissen lagen tussen de 60 cm en 100 cm. Echter had Leen de grootste beet van allemaal. Helaas kwam zijn lijn bij het binnendraaien in de knoop met die van Ed H waardoor net voor het aan boord trekken van de vis deze losschoot….

Leen was niet blij.Om 17.00 uurwaren we allemaal terug bij ons verblijf waarna er een aantal de vis gingen schoonmaken, bootjes schoonspuiten en koken (Thaise viscurry). Na de afwas is de groep wat voor zichzelf gaan doen (douchen, kaarten, wandelen en borrelen) om vervolgens weer op tijd te gaan slapen.

Accommodatie Vesteralen >>>

Mvg. Dennis

Hans