Vesteralen

Beste volgers,

Vandaag valt er niet veel te melden, we zijn vanmorgen rond 9 vertrokken. Boot 1 met Dennis, Ed Helsloot, Hans B en Ik zelf zijn vandaag met een visgids weggegaan. Het plan was vandaag om nog eens op de heilbot te gaan. Al wisten we wel dat het record van gisteren heel moeilijk te verbeteren zou zijn. De andere boten gingen in ons kielzog mee. Ik kan er heel kort over zijn Dennis en ik die met aasvis (kleine koolvis) visten konden niet veel goeds doen al ving Dennis op de valreep nog een grote Zeewolf op de aasvis.

Voor mij bleef de teller op nul staan vandaag en dat is nog nooit gebeurt tijdens onze visreizen. Hans en Ed Helsloot, die met kunstaas visten vingen af en toe nog wat kabeljauw en Hans nog een kleine heilbot. Ook de andere boten vingen niet echt veel, morgen weer een nieuwe dag.

Bij het terugvaren hebben we nog een mooie zeearend gezien, het blijf een mooi gezicht als deze grote vogels in de lucht zijn.

Het is nu 22.15 en de meeste hebben hun bed al opgezocht of gaan dat zo doen. De korte nachten en de visdagen gaan hun tol al eisen.

Morgen weer een nieuw verslag

Leen

Hans en Leen