Vesteralen

De 5e visdag,

Schipper Leen had het fantastische idee om rond 6 uur uit te varen want dat was beter voor de vangsten. Met frisse tegenzin zijn weom 05:15 uuropgestaan want vandaag ging het gebeuren. Echter hadden we ookom 09:00 uurkunnen opstaan want de vangsten waren niet best vandaag, ook de avondsessie viel tegen.

Iedereen heeft wel vis gevangen maar dat waren vooral koolvissen, de kabeljauwen laten zich maar af en toe vangen en de heilbot heeft zich vandaag niet laten zien waardoor we echt ons best moeten doen om onze koelboxen gevuld te krijgen. De sfeer is goed, de omgeving is super mooi en het weer is top dus daar ligt het niet aan maar de vangsten vallen een beetje tegen.

Vanmiddag waren we op tijd terug, Anton en Leen zijn boodschappen gaan doen en hebben tevens voor Martin een nieuwe koelbox gekocht omdat die van hem was gesneuveld tijdens de heenreis.Om 17:00hebben we weer heerlijk gegeten en alles ging weer op. Tijdens onze avondsessie kwam de zeearend nog even een visje halen bij ons. Vlak naast onze boten greep hij een vis uit het water wat een mooi gezicht was. Morgen is alweer onze laatste dag en hopen nog op goede vangsten, daarna alles schoonmaken en inpakken om vervolgens woensdagochtend vroeg te vertrekken naar het vliegveld om te beginnen aan de terugreis.

Hans/Dennis