Vesteralen

We hebben veel groepen onderweg en er gebeurd heel veel, thuis, op kantoor, in Noorwegen en in IJsland, heb er bijna een dagtaak aan. Sinds we sinds vorige week ook een kleine pup hebben (Australian Labradoodle) en het seizoen in volle gang is, hebben we het even heel erg druk. Oh ja en volgende week woensdag naar Nappstraumen voor het Penn Nappstraumen Festival, met een man of 30. Oom volop aanvragen voor dit jaar en vooral volgend jaar, sommige weken zijn bij de top-accommodaties al volgeboekt. De Penn Festivals 2025 zijn ook al aardig volgeboekt, voor juni zelfs nog maar 1 huisje vrij.

Dat even ter zijde, het gaat top bij de groepen in Noorwegen, bericht van vissers die meer dan 15 Orka’s rond de boot hebben bij Nappstraumen, bij Vesteralen wordt er volop “Ultra Light” gevist op pollak en bij A Rorbuer volgen de heilbotten de shads tot aan het oppervlakte.

De wind was de afgelopen dagen geen succes in Vesteralen, te veel wind uit de verkeerde hoek. Maar daar Vesteralen een maagdelijk visgebied is, kon er gevist worden op nieuwe stekken en met een groot succes. Alle boten vingen heilbot tussen de 100 en 120cm met als grootste 161cm !! Maar vanwege de wind konden de vissers niet ver en vingen ze alle heilbotten op minuten, ja je leest het goed, minuten varen van Vesteralen !

Accommodatie Vesteralen >>>

Cordes Travel visreizen