Vis in overvloed

Na de zomer is het soms even stil met de vangsten en wordt er reikhalzend uitgezien tot de eerste schar weer binnen de Zeeuwse wateren opduikt. De charterboten liggen dan ook in de startblokken om met de veelheid aan vissers weer uit te kunnen varen, maar vooral ook goed vis te kunnen (laten) vangen. Zo ook wij met onze groep vandaag. Eerst nog wat twijfelend of het wel door zou kunnen want de vooruitzichten deze week waren niet al te best! Toch vrijdag een verlossend antwoord dat het zaterdag gewoon door kon gaan. Oké, warm zal het niet worden, maar de rest moet wel lukken.
Opgestapt op de Zeearend 1 met schipper John aan het roer en koers gezet, niet naar de bekende Spijkerplaat maar eerst naar de W10 en toen naar de bekende Geul. Over de visvangst kan ik kort zijn: Veel en nog meer!
Meest wijtingen die zoveel voedselnijd hadden ze regelmatig me 2 haken in de bek bovenkwamen! Maar het waren wel heel veel ondermaatse. Gelukkig ook nog voldoende vis die mee mocht voor de pan. Ook de scharren waren van mooi formaat, als die tenminste het wijting geweld konden weerstaan!. Voor mezelf was het een pechdag, door dat ik tijdens het ingooien de hengel van mijn buurman over de reling liet tuimelen en in de diepte zag verdwijnen. Nog wel geprobeerd om met zwaar ankerlood de hengel op te halen, maar helaas. Dus als iemand in de buurt van de W10 iets zwaars aan de lijn krijgt dan kan dit de oorzaak zijn.
Verder was het zalige dag met lange tijd zon, tot een uurtje of 2 daarna lange tijd regen. Maar iedereen had volop vis dus maar bijtijds teruggevaren. Over 14 dagen nog maar eens proberen! Topdag!!

Willem