Visdag 4 vd 6 – A Rorbuer

Vanochtend redelijk wat mist bij het uitvaren, maar zicht was ver genoeg. Op onze vertrouwde plek van de aasvisjes waren de pollakken ook flink aan het azen. Denk in een half uurtje toch gauw 10 mooie waarvan Nanno de grootste binnenhaalde van 87 cm.

Vlak voordat wij richting de Straumen wilden gaan, doken vlak voor onze boot een paar Orka’s op die daar aan het jagen waren. Geweldig om te zien. Van de 4 keer dat wij hier op de Lofoten zijn geweest, hebben we toch 3 keer Orka’s mogen zien. Na dit prachtig schouwspel op weg naar de grote koolvissen. Net aangekomen en constateerden we een lekkage in het besturing systeem. Even de visgids Alexander Lindgren geïnformeerd dat we weer onderweg waren naar de haven.

Bij aankomst stond hij ons al op te wachten. Gelukkig hebben zij altijd 2 boten op reserve in dit geweldig viskamp. Binnen 10 min was alles overgezet en waren we weer onderweg. Dikke pluim voor de
topservice. Wederom naar de Straumen en daar vielen we met de neus in de boter. Prachtige grote koolvissen tot 114 cm. Als je hier je materiaal niet op orde hebt wordt dit genadeloos gestraft door de brute kracht van deze vissen. Hengels die tot in het handvat buigen met de top in het water en schrap zetten met die gigantische runs. Na dit feest een uurtjes te hebben uitgevoerd, maar even bijkomen op een mooie drift voor de heilbot.

Deze gaf eerst niet thuis. Totdat achter een 60 cm gehaakte kabeljauw van Jeroen, tot bovenaan het wateroppervlak werd gevolgd door een mooie heilbot. Hoe hij deze naar binnen wilde werken zal nooit duidelijk worden, want Nanno zijn stormshad verleide deze heilbot volkomen en lag even later in Nanno’s armen voor de foto shoot. Apart is het wel te noemen dat deze heilbot bij het achtervolgen boven in het water ongeveer een meter van onze boot was verwijderd en totaal geen angst leek te tonen.

Tegen de avond weer terug en dan uiteraard wel via de koolvisplek. Nou die zaten er nog meer dan in de ochtend. De dieptemeter begon nog net niet te roken zo vol stond het scherm met scholen vis. Wederom de grote sterke krachtpatsers van ca. 90 cm tot 117 cm. Aantallen niet bijgehouden, maar elke worp wederom prijs. Na dit vele geweld liggen we dan ook vroeg onder de wol en dromen we alvast over wat ons morgen de 5e visdag mag brengen 🖐🏻

Accommodatie A Rorbuer >>>

Nanno en Robért