Vissen in C…..tijd.

Als de Luchtvissers weer uit gaan vissen op de Oosterschelde dan lijkt het de laatste tijd wel of de weergoden veel respect hebben voor onze club. Ook afgelopen vrijdag weer. Het begon met wat mist maar later op de dag een heerlijk zonnetje en temperatuurtje. Maar goed, niet dat slecht weer ons tegenhoud om te gaan, maar het vist toch wel wat lekkerder met deze weersomstandigheden. Al heel wat jaartjes vissen we op de Oosterschelde en we weten inmiddels dat in deze tijd van het jaar een aardig visje is te vangen. Ook nu weer kan ik dt bevestigen want er kwam best een mooi portie schar aan boord en nog van redelijk formaat ook. Natuurlijk ook veel kleinere exemplaren maar die zagen maar even het zonlicht boven water en zijn dus nu weer aan het groeien. Verder leverde deze dag ook nog heel wat wijtingen op, maar die voldeden geen van alle aan de minimum maat. Was het de vorige keer een rog en een gladde haai die aan boord kwam, ditmaal zag een hondshaaitje even de bovenkant van de boot. Maar goed je bent zo lekker bezig.
Alles aan boord was goed geregeld mbt de C…..regelgeving. Dus zo veel als mogelijk op je plek blijven. Groepjes van max 4 personen. Ontsmettingsmiddel volop aanwezig. Dus geen probleem.
Tot slot als een ieder naar huis gaat met een 20 tal maatse vissen dan is dat voor de Oosterschelde helemaal niet slecht te noemen. Lijkt er zelfs op dat de vangst per jaar een stijgende lijn vertoond.
Zijn alweer benieuwd wat de vangst op 4 november zal zijn.

Willem