Vissen in de Waterweg

Vissen in de Waterweg:

Het was al enige tijd geleden kan ik wel zeggen, zo’n 2 jaar niet in de waterweg gevist. Omdat we adverteren bij de Beet, kregen we een mooie reportage aangeboden en belandde we dinsdag 24 mei, in de stromende regen, net voor de Maeslandtkering.

Gelukkig hadden we stiekem de auto op het fietspad gezet, zodat zowel wijzelf als de spullen toch droogstonden. Want man man man, wat ging dat tekeer. Toen de regen wat afzwakte, snel de strandhengels opgezet. Adriaan viste met de Cinnetic Black Fury strandhengel met daarop de Cinnetic Cayman Black III Evolution zeemolen, een zeer sterke strandset voor de grovere visserij op de Waterweg, waar het keihard kan stromen. Voor mijzelf had ik de Vercelli Enygma Besta T zeehengel meegenomen met de trouwe Penn Battle III Longcast 8000 strandmolen, ook een onverwoestbare set met zeer veel power!

Yuki Saikou A15 DSC:
Daarnaast, omdat ik eigenlijk altijd met 2 hengels vis, met verschillende type onderlijnen en aas, heb ik mezelf een schitterende Yuki A15 DSC strandhengel kado gedaan. Man wat een stok is dat. Ondanks zijn hybryde top, waardoor het ook een zeer geschikte hengel voor het strand aan de Maasvlakte is, is hij wel zo sterk en krachtig, niet normaal. Zonder enige moeite 150 meter, echt ongekend. Zo licht, zo strak en zo lekker in de hand, oprecht een aanrader!

Het duurde niet lang of onze jeugd zeevis kampioen had een doublet scharren. Niet ongewoon in mei, wanneer de schar nog even terugkeert. Maar ze waren nog lekker aan de maat ook. Ook zijn volgende draai leverde 2 scharren op, met en wijting die net de kant niet zag. 10 minuten later ook voor mij een mooi doublet schar. Vriend schar is niet echt een herrieschopper, dus voor vissers die graag de top zien gaan is het niet de beste soort. Maar vis is vis en ze smaakte prima.

Vriend zeebaars daar en tegen, geeft wel aardig herrie op de top. Deze aanbeet was dus al duidelijk en een baarsje van krap 35 cm draaide ik binnen. Adriaan bleef redelijk schar vangen en draaide toch nog een wijting mee. De zon liet zich ook nog even zien, zodat we toch nog wat opdroogde.

Per saldo zijn we geëindigd met ruim 20 scharren, een zeebaarsje en een wijting. Niet gek voor een doodtij ochtend, toch..?!

Reportage vissen in de Waterweg in de Beet van juli:
We kijken uit naar de reportage in de Beet, waar Mark meer toelichting zal geven op het gebruik van lijn, onderlijn, aas en meer.

Voor mijzelf besloot ik dat het nooit meer zo lang mag duren voordat de strandstokken uit de tas gaan. Dus een avond Maasvlakte, ondanks dat een gedeelte hiervan is afgesloten vanwege de bouw van een windmolenpark, ligt in het nabije verschiet!

Tips zeevissen:
Heb jij vragen over zeevissen, vanaf het strand, de dijk, de boot of het zeebaarzen met kunstaas, schroom dan niet om contact op te nemen met de zeevis experts van Wesdijk. Adriaan weet van de hoed en de rand omtrent strandvissen en bootvissen en Tim is een ware zeebaars crack, die je vol enthousiasme vertelt over het hoe , wat en waar!
www.wesdijk.nl/hengelsport/441-zeevis

Geniet van een heerlijke zeevisdag,

Zeevis Team Wesdijk

Hengelsport Wesdijk