Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Bedoeling was gisteren avond te gaan vissen met de hengels. Maar toen ik afgelopen vrijdag de bestelde pieren ging ophalen bleken er geen pieren te zijn. De boot die de pieren op spit was kapot waardoor er geen pieren bij de winkelier kon worden afgeleverd. Nu kon ik twee dingen doen …..vissen met diepvries pieren of op tongen vissen met m’n tongen net ……..het werd het laatste.
Op het Noordwijkse strand werd het tongen net klaar gemaakt. Op de gekozen stee werd geprobeert het net de zee in te krijgen , maar de zee was te ruw daar. Besloten werd naar een rustiger zee stee te gaan waar ik m’n net ( met bord en knuppel) wel het water in kreeg ( foto). Het vissen op tong met het net ging daarna prima, het bord sneed diep het water in ( foto).
Na ongeveer 800 meter getrokken te hebben werd het tongen net de zee uitgehaald. De vangst……….flink wat wier in de netten ( ander wier dan het stugge klit wier) en ook een aantal noordzee kwallen ( foto). Geen tong derhalve die lieten zich deze keer niet vangen, volgende keer beter!

Sjaak van der Poel sr