Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Vol goede moed werd vanochtend vroeg richting strand gelopen om te gaan vissen. Aangekomen op de uitgekozen vis stee werd 1 hengel opgetuigd en begon met het strandvissen. Na 1 minuut was m’n vislijn al vol met wier met als gevolg tuig breuk. Direct verkaste ik naar een andere vis stee maar ook daar was het resultaat hetzelfde. Na 1 minuut vissen de vis lijn vol met wier, geen tuig breuk dus werd een foto van het wier op de lijn gemaakt (foto).
Ondertussen kwam er een man naar me toe en vroeg aan me hoe lang ik nog bleef vissen daar het Nederlands kampioenschap strandvissen om 10 uur begon. Ik zei hem te stoppen daar m’n vislijn binnen 1 minuut vissen vol met wier zat. Naar huis lopend kwam ik nog een paar goede vissers tegen die zich hadden gekwalificeerd voor het N.K. strandvissen . De mannen vroegen mij wat de vangst was waarop ik vertelde geen vis te hebben gevangen maar wel wier op de vislijn. Een paar vissers liet ik de foto zien die van het wier gemaakt was, ze bedankte me voor de gegeven informatie.
Later ging ik nog even terug naar het strand om een paar sfeer foto’s te maken van het N.K. strandvissen (foto’s) . Ook de deelnemers aan het N.K. strandvissen hadden wier op hun vislijnen. Ik denk dat degene die een vis stee heeft geloot met weinig wier , veel kans maakt op een goede klassering in het strandvis kampioenschap.

Sjaak van der Poel sr