Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Om deelgenoot te worden van het wijting festival dat momenteel gaande is aan de Nederlandse stranden moest ik natuurlijk ook een keer rond deze tijd gaan vissen, want alleen dan mag ik er ook over mee praten. Gewapend met 2 hengels, 2 molens en 2 steunen plus een bak diepvries pieren fietste ik vandaag door de Noordwijkse duinen naar het ruwe noord strand.
Daar werd 1 hengel opgetuigd , het tuig ( 2 haken) werd beaasd met diepvries pier waarna het de zee werd ingeworpen. Direct werd de lijn naar links meegenomen door……..vuil (foto) ….nee toch!!!!! Na het binnen draaien plukte ik het wier van de lijn af en ging op de viskoffer zitten……wat nu te doen?? Na een tijdje gezeten te hebben werd besloten toch door te gaan met het vissen……..gelukkig maar!
De 3 uur dat er met twee hengels werd gevist door mij was het constant wier plukken van de vis lijnen vooral bij de linker ( foto) kortere hengel was het telkens raak wat betreft het vuil.. maar met beide hengels werd ook telkens met iedere indraai een wijting gevangen! Het totaal aantal wijtingen dat werd gevangen was 16, waarvan 6 wijtingen aan de maat (foto).
O ja…..nadat ik op m’n fiets was gestapt met de blauwe viskoffer in de voorbak en de rest in mijn handen om naar huis te fietsen viel ik en de rest van het zootje om. Een ouder echtpaar zag het gebeuren en vroeg of ze konden helpen. Ja graag antwoordde ik. Beiden zette fiets, spullen en mezelf weer overeind. De man duwde me weer op gang waardoor ik toch nog veilig thuis kwam.

Sjaak van der Poel sr