Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Wat is er lekkerder dan tijdens het paas ontbijt op 1e paasdag verse garnalen te eten….? …niets toch zeker. Maar voor verse garnalen moet je niet bij de viswinkel of supermarkt zijn…….nee je moet de garnalen zelf gaan vangen.
En zo gebeurde het dat vanochtend ( paaszaterdag) de garnalen spullen in gereedheid werden gemaakt en op pad werd gegaan richting het strand, wat voor mij van huis uit een wandeling is van maar 6 minuten. Op het strand aangekomen zette ik rustig het bokje met net in elkaar (foto).
De eerste trek was er een van 800 meter onder perfecte omstandigheden. Door de oosten wind stond er geen golfslag en het kalme zeewater was modderig (foto). Na 25 minuten werd het visnet uit de zee gelopen , altijd een spannend moment, is het wat …….of is het niets. Nou het was wat……..want toen op het strand de vangst werd bekeken bleek er naast een mooi portie garnalen ook een …….tong!! ( en dat op 16 april !!) In het net te zitten ( foto) perfect.
Ook de terugweg verliep goed en Ook met deze trek werd een mooi portie garnalen gevangen. Bij elkaar 1 vergiet garnalen ( grote- middel en kleine) en een lekkere tong. Het paas ontbijt morgen ochtend kan niet meer stuk.

Sjaak van der Poel sr