Vissen vanaf het Noordwijkse strand

Het was maar een ,, korte trek,, maar met genoeg garnalen en………..?
Bij het betreden van het strand gisteren lag een mooi ,,gat,, die richting de vuurtoren ,,uitliep,,. Ik liep met m’n garnalen net aan een bokkie het modderige zeewater in, de zon scheen overvloedig. Met 10 minuten was ik aan het einde van het gat waar ik zonder het net uit het zeewater te halen omkeerde waarna weer richting m’n spullen werd gelopen. Het trekken van het visgerei ging niet zwaar.
Bij het uithalen van het net ( altijd spannend) uit het zeewater was 60 cm van het kuiltje gevuld met veel garnalen en ………..kwallen snot ……..heel veel kwallen snot….lekker dan. Eerst horden ik met een hor(zeef) de smurrie ( de garnalen zwommen in de kwallen smurrie) eruit. Na een tijdje was de meeste kwallen snot eruit en had een vergiet grote garnalen over. Op het strand zand bleven 4 grote plekken met kwallen snot liggen met daarin ook nog garnalen.
Tevreden wandelde ik naar huis toe waar met water uit de tuinslang iedere garnaal werd schoon gespoten. Daarna werden de garnalen gekookt en op de dam ter koeling gelegd (foto). Opvallend waren de wit uitgeslagen garnalen tijdens de koeling , altijd een goed teken (foto).
Vandaag dan de eerste boterham met garnaal. Door mij werd het ,,casino wit,, broodje ingesmeerd met whisky cocktail saus en daarop de vers gevangen garnalen, wat zout en peper erop (foto) en……eet smakelijk!

Sjaak van der Poel