Vissen vanaf het Noordwijkse strand

Net terug van een niet alledaagse visserij met de botlepel (foto). Vanaf het Noordwijkse strand werd tussen de zwemmemende badgasten een poging gewaagd een vis te verschalken. Het vissen tussen de zwemmende badgasten was goed te doen.
Op een stuk strand van 100 meter werd noordwaarts gelopen met de lichte hengel in de hand. Waar geen zwemmers waren werd ingegooid, en met de stroom mee liep ik evenwijdig met botlepel zuid waarts. Bij zwemmers aangekomen werd op een kalme manier het tuig ingedraaid waarna opnieuw de noord in werd gelopen etc.etc.
Op haakje 4 werd af en toe een diepvries pier gedaan , een behoorlijk goed aas waarmee goed vis gevangen kan worden. Toch lukte het me vandaag niet een vis te vangen, na 90 minuten werd er een punt achter gezet. Deze leuke strand visserij is voor herhaling vatbaar, met de botlepel wordt door mij vaker gevist maar dan in combinatie met een vaste strand hengel. Wanneer veel vis wordt gevangen met de vaste strandhengel, dan wordt er ook af en toe wat gevangen met de botlepel….is mijn ervaring!!

Sjaak van der Poel