Vissen vanaf het Noordwijkse strand

Wat een misrekening om vanavond te gaan vissen vanaf het strand. Harde wind was een grote spelbreker. Er werd windkracht 4 door gegeven, maar toen ik op het strand arriveerde was de zuid westen wind al minimaal 5 , gezien de vele kite surfers op het water ( foto).
Er werd 700 meter de noord ingelopen waarna de hengels werden opgetuigd en met vissen werd begonnen. In plaats van dat de wind af nam , kwamen er steeds meer kite surfers op het water , de wind was zeker naar kracht 6 gegaan.
Door de stroming werd het tuig naar rechts meegenomen zodat telkens de hengels gewisseld werden in de steunen. Dan plots een barre knal op m’n hengel, helaas niet goed gehaakt. Aaslijnen door elkaar schubben op de haak…….maar nog geen vis. Gelukkig werd het geen nul, want ergens tijdens het geporrel werd nog een botje gevangen van 23 cm (foto). Doordat ik te weinig kleding had meegenomen ( kreeg het koud) , en taaie algen troep op de vislijn kwam besloot ik na 1 en ’n half uur te kappen met het vissen.
Nu moest nog over het strand naar huis gelopen worden tegen de wind in die inmiddels kracht 7 had bereikt. Het maakte het gevoel van een misse vis avond bijna compleet.

Sjaak van der Poel