Vissen vanaf het Noordwijkse strand

Het voorgevoel dat ik had om deze ochtend te gaan strandvissen werd op een fantastische manier beloond….wat was het geval? Al dagen gaven de weer profeten op de dinsdag ochtend geen wind door en dat gebeurt sporadisch langs de Noordwijkse kust, dus spullen pakken en gaan.
Bewapend met 2 hengels ,steunen , molens en een bakje diepvries pier, overgehouden van de vorige vis sessie, werd het strand opgelopen 2 km vanaf het dorp in de ruwe noord hoek. De 1e hengel werd opgetuigd , de haken werden beaasd waarna werd ingeworpen vlak naast een uitloop van het strand (foto).
Terwijl de 2e hengel werd opgetuigd werd af en toe naar de ,, vissende,, hengel gekeken. Plots ging de top van de hengel flink naar voren en terwijl naar de hengel werd toegelopen nog een harde ruk…..bingo.
Het ankerlood werd uit het zand getrokken en direct begon het gevecht met de vis…..een grote! Zo goed en zo kwaad als het ging werd de lijn strak gehouden, soms een vechtende en soms een mee zwemmende …….. zeebaars. Gelukkig verspeelde ik de mooie sterke zeebaars van 47 cm niet (foto). Het was m’n enige gevangen vis maar wel een prachtige. Het is fijn……een strandvisser te zijn.

Sjaak van der Poel