Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Vanmorgen vroeg om 05.00 uur uit de veren voor een vis sessie vanaf het Noordwijkse strand. Er werd door mij ’n soepie en boterhammen klaar gemaakt, in een thermo flesje werd wat koffie gedaan. Samen met mijn zoon fietsten we al voor zessen door de duinen naar de vis stee een kilometer van het dorp af.
Allebei hadden we veel zin om weer een paar uur te vissen en dat ondanks dat de omstandigheden niet echt goed waren. Er stond een matige noordoost tot oosten wind ( bij deze wind wordt op het Noordwijkse strand niet veel vis gevangen) en het zeewater bleek vol met algen, wat door ons werd geroken , en de vissen bleken daardoor ook moeite te hebben om de geur te ruiken van onze goede kwaliteit zeepieren.
Ondanks dat we na een uur vissen besloten te verkassen (500 meter noordwaarts) wisten we ook op deze nieuwe stee (diep gat) met onze 3 hengels ( 1 met afhouders, 1 met wapper lijnen en een met de botlepel) helaas geen vis te vangen, jammer, volgende keer beter!
Op de 1e foto mijn zoon haalt zijn beaasde tuig binnen, het zonnetje net boven de duinen schijnt op m’n daiwa gold molen. In het midden op de achtergrond hotel Huis ter duin.
Op de 2e foto, ben ikzelf in volle actie met hengel waaraan de botlepel.
Groetjes Sjaak van der Poel sr.

Sjaak van der poel senior.