Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Na 3 dagen een harde tot stormachtige zuid westen wind bij ons op het Noordwijkse strand ruimde de wind de afgelopen nacht naar het west noord- westen en nam flink in kracht af, net op tijd voor weer een vissessie vanaf het mooie Noordwijkse strand.
Om 07.15 uur stond ik vanochtend met mijn vis spullen bovenop de schuine afrit en keek naar de stee waar het vissen moest gaan gebeuren. Dat zag er veel belovend uit! Een roezeboezerige zee , een mooie brede zwin en een krachtige golfslag. Snel werd een hengel opgetuigd , pieren op de haken en hup……in het zeewater.
Ook de tweede hengel werd snel klaar gemaakt waarna het beaasde tuig , iets dichterbij op de helft van het zwin, werd in gegooid.
Traditie getrouw werd op de blauwe vis kist weer een ,, starters,, bakkie gedronken het feest kon beginnen. Het vissen vanaf het Noordwijkse strand is altijd een feest maar het vangen van de vis was het ditmaal niet! Geen vis voor mij in deze vissessie , de eerste vis zeperd 2021 is een feit. Eenmaal dacht ik leven te zien op een van mijn hengeltoppen. Snel liep ik naar de hengel toe om het vis tuig binnen te draaien( foto) maar het bleek jammer genoeg loos alarm.

Sjaak van der Poel sr