Vreemde Oranjedag

Vandaag met Henk een middag wezen hengelen op de Koningsdag. Natuurlijk niet samen ge-car-poold, en de steunen meer dan twee keer de hengellengte uit elkaar te zetten. We hadden al een poosje onze zinnen gezet op een experimentele laagwaterstek aan Colijnsplaat en vandaag kwam het er van om er heen te gaan. Aangekomen om half een smiddags rond laagwater, het zag er veelbelovend uit. Eerst even met alleen een lood eraan de bodem afgetast, blubber, ribbeltjesboden, kaal zand en dichterbij de kant nog wat hakerige oesterbanken. In de aasbak vers gespitte zagers en pieren. Henk ging aan de gang met de peuterstok, ik met de verre hengel en op de andere een geepdobber met een zagertje eronder. De geepdobber was geen suxxes, elke keer de hoofdlijn tussen de oesters is op den duur een garantie voor klungelen, ergernis en materiaalverlies. Henk wist intussen en klein botje uit het heldere water te peuteren. Op mijn verre stok geen enkele vreterij maar ook geen vis. Na twee uur het bivak opgebost bij gebrek aan vertrouwen en omdat we moesten vluchten voor het opkomende water.

Na een kort ritje de driepoot een plekje gegeven in het dorp Colijnsplaat, hier het laatste deel van opkomend water gevist, elk met twee hengels. Na een half uurtje al een mooie rammel op Henk zn lange stok en daar kwam een dikke 30 cm bot mee op de keien. Hier was wel vreterij en kwamen de haken leeg terug. Even later trokken er wat scholenbaarsjes langs, Henk wist er twee tot aan het oppervlak te krijgen , maar beiden wisten de haak te lossen.

Bij de laatste worp kwam er nog een scholletje op de verre hengel van Henk. Bij mij bleven de toppen onbeweeglijk en dus de teller op NUL.

In verband met huiselijke verplichtingen tegen half zes de boel weer opgebost en huiswaarts gekeerd.
Er is nog aas over dus in de loop van de week nog maar eens ergens anders proberen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn