Waarde 14

Vandaag zijn we, Nico Machielse en ikzelf, weer eens gaan vissen op een van onze vertrouwde stekken bij Waarde. Vismaat Jan Machielse was zijn “visgeluk” gaan proberen in Maassluis maar Nico en ik besloten om dit jaar te beginnen bij Waarde.
Zoals al vele jaren eerst het perfecte zeeaas opgehaald bij de allervriendelijkste familie v. Dixhoorn in Yerseke. Na elkaar de beste wensen voor dit jaar te hebben toegewenst naar Waarde gereden. We zaten eerst nog in twijfel om bij Waarde 15 te gaan zitten maar we gingen toch voor Waarde 14.
Omstreeks 17.00 uur zou het hoogwater zijn, niet echt het mooiste tij, maar ach, we wilden vissen en dus het beste er van maken.
Omstreeks 13.45 uur lagen de eerste onderlijnen al in het water en wat we al dachten, geen enkele beet of stoot op onze hengels en moesten we wachten tot omstreeks 16.00 uur. Ik haalde toen een botje en een wijtingkje naar boven. Zou het dan nu gaan gebeuren want Nico trok ook 2 wijtingkjes naar boven. Het mocht helaas niet zo zijn. We moesten echt verder wachten totdat het wat donker werd.
Vanaf een uurtje of 17.30 uur begonnen we beiden ons visje te vangen met de nadruk op “je” want wat naar boven kwam was niet groot, allemaal klein spul.
Omstreeks 18.30 uur mocht ik nog wel een mooie schar naar boven halen en Nico zou Nico niet zijn als hij ook geen mooie schar naar de kant haalde.
Resumerend was de eindstand om 19.15 uur: Nico was vandaag de winnaar met 16 stuks vis waaronder wijting, schar en enkele meuntjes, ikzelf mocht er 14 naar de kant halen, 1 botje, 1 mooie schar en 12 wijtingkjes.
Tijdens het naar huis rijden natuurlijk de gespreksstof wat vandaag de vangsten hadden beperkt….de wind die er niet was, bijna springtij, enz, enz.
In elk geval hadden we het niet koud met onze warmte pakken welke we eigenlijk helemaal niet nodig hebben gehad, zo lekker was de temperatuur voor de tijd van het jaar en ach, echt ontevreden waren we niet, we hebben per slot van rekening vis gevangen.
Op naar de volgende vissessie. Tenslotte nog voor iedereen de beste (vis)wensen voor 2021.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters