Waarde 15

Vandaag zijn we sinds lange tijd weer eens gaan vissen bij Waarde 15. Vandaag bestond ons gezelschap uit de gebroeders Machielse (Nico en Jan) en mezelf.
Zoals al jaren eerst om het perfecte zeeaas gegaan bij de allervriendelijkste familie v. Dixhoorn in Yerseke, het aas was vandaag ook weer van topkwaliteit.
Omstreeks 12.45 uur waren Nico en ik bij Waarde 15 en Jan was al aanwezig vanaf omstreeks 10.30 uur. Bij aankomst vertelde hij ons dat hij al wat beet had gehad.
Nico en ik gooiden de eerste onderlijnen omstreeks 13.15 uur richting de vissen en afwachten of deze zin hadden om vandaag te bijten.
Nou beste visliefhebbers, ik kan hierover kort zijn. Jan haalde omstreeks 13.45 uur een leuke zeebaars naar de kant, een kwartiertje hierna haalde Nico zijn eerste bot(je) naar de kant en ik……tjsa ik moest nog even wachten tot omstreeks 14.45 uur, mijn eerste bot van serieuze afmeting kwam bij mij op de teller. Wat gebeurde de rest van de vissessie, Jan mocht nog 1 bot naar de kant halen, ik nog 2 botten en bij Nico bleef de teller op 1 staan. Alles werd gevangen bij opkomend water.
Wat de oorzaak was van de magere vangsten……het water is misschien nog te koud……noordoostenwind hadden we……een gierende stroming was aanwezig dat zelfs 175 gram niet op zijn plaats hield……wie zal het zeggen, in ieder geval was het weer gezellig toeven onder elkaar.
Wat wel wat jammer was is dat er vandaag best redelijk wat materiaal verspeeld is wat we normaal nooit hebben bij Waarde, in totaal zijn er 5 onderlijnen verspeeld en bij het schoonmaken van het materiaal constateerde ik dat mijn zeemolen aan vervanging toe is wat ik al vermoedde tijdens het indraaien aan de waterkant.
Omstreeks 17.45 uur zijn Nico en ik richting huiswaarts gegaan en is Jan nog gebleven. (vermoedelijk om de onderlijnen terug te vinden) Onderweg belde Jan nog om te zeggen dat hij nog een bot had gevangen met afgaand water.
Toch wellicht nog even wachten dat de watertemperatuur iets hoger wordt, Nico gaat het vissen op de platvis even in de koelkast zetten, hij gaat zich richten op het vissen op de geep.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters, Sint Willebrord

Johan Frijters