Waarde 15

Vandaag kon het eindelijk sinds 28 april j.l. weer eens gebeuren, een vissessie met een van mijn vaste vismaten, deze keer Nico Machielse. Het heeft zolang geduurd door extreme drukke werkzaamheden op het werk waardoor er gewoon geen tijd vrij te maken was om te gaan vissen, maar nogmaals, vandaag ging het gebeuren.
Vandaag kozen we eensgezind voor een van onze vertrouwde visstek bij Waarde 15. Al heel veel jaren komen we hier en altijd wordt er wel een visje of vissen gevangen.
Zoals al jaren lang weer eerst het perfecte zeeaas opgehaald bij fam. v. Dixhoorn in Yerseke. Kwaliteit van de zeepieren was zoals altijd weer perfect en na lekker bijgebabbeld te hebben met Hr. v. Dixhoorn richting Waarde 15.
Daar aangekomen waren we de enigste vissers, er stond een noordwestenwind kracht 3, niet echt in ons voordeel maar ach, we kwamen om te vissen en niet om te zeuren. Omstreeks 18.00 uur zou het hoogwater zijn en omstreeks 14.45 uur gingen de eerste onderlijnen in het water.
Tsja en dan…….wachten, wachten, wachten en nog maar eens wachten met natuurlijk heel veel gesprekstof en jawel, omstreeks half tij mocht ik mijn eerste botje indraaien. (ik vermoed ongeveer 20 cm.). Wat later mocht ik zelfs een tong(etje) naar boven halen, ook niet veel groter dan 20 cm.)
Natuurlijk wilde Nico ook niet achterblijven en in het laatste uur van opkomend water ving Nico nog 2 tongetjes en ik haalde zelfs nog een doubletje botjes naar boven.
Met afgaand tij haalde Nico nog een botje naar boven.
Omstreeks 19.00 uur vonden we het wel welletjes, de wind begon aan te trekken richting kracht 4. De eindstand was Nico 2 tongetjes en 1 botje en ik had 3 botjes en 1 tongetje. Alles netjes teruggezet om verder te groeien.
Om eerlijk te zijn waren het natuurlijk geen megavangsten, maar gelet op de vangstberichten is het over de gehele linie niet erg vet. Wellicht dat het de komende maanden of het najaar beter wordt, in ieder geval hebben Nico en ik ouderwets visplezier gehad.
Met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters