Waarde 15

Hoe eigenwijs kan een visser zijn om met deze zomerse omstandigheden overdag te gaan vissen…..ik dus en ik denk nog wel een aantal andere vissers.
In ieder geval liep mijn vakantie af deze week en ik wilde hoe dan ook nog gaan vissen. (vandaag dus) Ik zat eerst te denken om richting Ritthem te gaan waar mijn vismaten de gebroeders Machielse eerder deze week waren gegaan (hun vangsten vielen ook tegen) maar omdat ik geen zin om een uur heen en een uur te rijden koos ik voor mijn vertrouwde stek Waarde 15.
Aldaar aangekomen omstreeks 12.00 uur was er niemand zover ik kon kijken over de dijken, de wind kwam van achter de dijk, ook niet ideaal, bij het oversteken van de dijk zag ik dat het water zo glad was als een biljartlaken en het was bladstil en dat alles ook een zomerse zon. Dat kon je wel merken want er stond bijna geen wind onder aan de kant en werd het al snel bloedjewarm.
Maar goed, wat betreft de vangsten, was er vis vandaag, zekers maar dat is dan ook een groot woord. Omstreeks 13.00 uur mocht ik mijn eerste megavis vangen van maar liefst 10 cm!!, een 10 tal minuten erna nog eentje van maar liefst 13 cm!!. En als kers op de taart omstreeks 14.15 uur nog een platvisje van 18 cm. En daar bleef het bij, jammer dat het aantal gevangen krabben geen vis was, dan had ik er zeker nog een 8 stuks op de teller mogen zetten, 5 minuten was al erg lang om de lijnen in het water te laten liggen want dan was alles al kaalgevreten.
Omstreeks 14.30 uur, een half uur voor hoogtij en dat heb ik nog nooit gedaan ben ik toch maar gestopt, het was zo warm geworden dat het gewoon niet meer leuk was om onderin de dijk te zitten. Ach…Waarde, het blijft altijd een leuke en verrassende stek en ondanks de “slechte omstandigheden” toch “vis” aan de kant gekregen.
In ieder geval ga ik nu toch maar wachten tot de wintervis gaat arriveren zoals de wijting.
Met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters, Sint Willebrord.

Johan Frijters