Waarde 15

Vandaag kon ik eindelijk na een veel te lange tijd eindelijk weer eens gaan vissen met mijn vismaat Nico Machielse. Waar naar toe, wel we hadden gekozen om weer eens naar onze oude stek Waarde 15 te gaan.
De verwachtingen waren niet denderend, gelet op de overige vangstberichten, maar goed, niet geschoten is altijd mis.
Natuurlijk zoals al vele jaren eerst naar fam. v. Dixhoorn in Yerseke welke altijd perfect zeeaas heeft en ook vandaag was dat weer het geval. Na even bijgekletst te hebben naar Waarde 15. Omstreeks 10.15 uur waren we hier en zagen al direct dat de wind uit het noordoosten kwam oftewel vanachter de dijk…….dat was niet goed.
Omstreeks 10.30 uur lagen de onderlijnen in het water, hoogwater omstreeks 13.55 uur. Na ongeveer een half uurtje mocht ik mijn eerst platvisje naar boven halen. Daarna was het zweten, puffen, noem het maar op want er was af en toe een vlaagje wind maar het was voor de rest echt zweten en op tijd drinken. Ook was het water zo glad als een biljartlaken. Gedurende het opkomend tij mocht ik nog 2 platvisjes eruit draaien en een klein steenbolkje. Mijn vismaat Nico moest helaas de teller op 0 laten staan vandaag.
Gelet op alle fileleed vonden we het rond 14.30 uur goed geweest en zijn we naar huis gereden. Gelukkig net op tijd want de files gingen alweer vorm aannemen maar we konden alles omzeilen.
In ieder geval zal Waarde even moeten wachten op een volgend bezoek, vermoedelijk november als de wijting weer terug is.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters