Waarde

Vandaag kon ik eindelijk weer eens na een paar maanden gaan vissen. Gekozen wat toch eigenlijk wel een van mijn favoriete stekken is, namelijk Waarde. Het zou omstreeks 17.00 uur hoogwater zijn en ik wilde eigenlijk kijken of de wijting hier al gearriveerd was.
Eerst zoals al jaren lang perfect zeeaas opgehaald bij de altijd vriendelijke fam. v. Dixhoorn, ook vandaag mocht ik weer zeer mooie zeepieren meenemen.
Tot hoog water toe (met daglicht) een 3 tal wijtingen gevangen van gemiddeld 30 cm.
Nadat het donker was geworden omstreeks 17.30 uur begon het een beetje te lopen. Ik kreeg best aardig wat beten, soms heftige, maar dat wilde niet altijd zeggen dat er vis naar de kant kwam. De vis die wel naar de kant kwam zat altijd net door de lip gehaakt.
Ik heb nog gevist met afgaand tij in het donker tot 19.00 uur. De eindstand was 12 wijting van gemiddeld 30 cm, 1 zeebaars van 35 cm (teruggezet) en 1 longpaling (ook teruggezet). Daarbij heb ik nog een 2 tal wijtingen verloren die 2 meter vanaf de kant loslieten.
Al met al toch wel met een tevreden gevoel teruggereden, de wijting is er dus wel, ik ga zeker over een paar weken nogmaals proberen, wellicht dat dan het water wat kouder is wat misschien wat grotere aantallen wijtingen zal opleveren. De krabben zijn er trouwens ook nog in overvloed, na 10 minuten waren de haken kaal, dat zal ook wel een factor geweest zijn m.b.t. de vangsten.
Tenslotte, het weer was gewoon fantastisch om aan de waterkant te zijn, volop zon en een klein briesje.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters