Waarde

Gisteren, vrijdag 17 november, had ik samen met mijn vismaat Nico Machielse onze eerste najaars- wintervissessie van dit jaar. Het was augustus dat we voor het laatst waren gaan vissen en dat was toen bij Waarde 15.
Gelet op het getij e.d. kwamen we weer uit bij Waarde, toch altijd wel een mooie stek. Eerst zoals al vele jaren om aas geweest bij de fam. v. Dixhoorn in Yerseke en ook deze keer waren de pieren van grote kwaliteit.
Eerst zijn we gereden naar Waarde 15 maar daar was onze stek al bezet en zijn we teruggereden naar Waarde 14. Omstreeks 14.20 uur lag de eerste onderlijn in het water.
Onze ervaring bij Waarde is dat hier de wijting meestal in het donker actief wordt maar dat was vandaag anders. Na een half uurtje mocht ik mijn eerste vis(jes) ontvangen op de kant, een zeebaarsje en een wijtingje. Het gaf in ieder geval de burger, of in dit geval de visser moed.
Ik kan het kort houden, de wijtingen waren vandaag zowel bij daglicht als tijdens het donker lekker actief. Ook opkomend of afgaand tij maakte haast geen verschil. Nico en ik konden soms doubletten maar ook tripletten naar boven halen. Het enige wat minder was dat het gros van de wijting ondermaats waren.
Omstreeks 18.55 uur vonden we het goed geweest en zijn we tevreden naar huis gereden.
Dan nog de eindstand van vandaag; Nico had 23 wijting en 1 meuntje, ikzelf had 47 wijting, 1 zeebaarsje en 1 bot.
De volgende vissessie staand gepland in Zoutelande, hopelijk op korte termijn.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters