Wachten wordt soms toch beloond

Afgelopen zondag hebben mijn broer Pierre ( Schiedam ) en ik vanaf 09:45 uur op de Noordpier in Wijk aan Zee gevist op schar. Maar helaas, die liet zich niet zien. Gedurende de hele dag hebben we er hooguit 4 gevangen en die waren dan ook nog eens klein en mager.
Het was na weken grijs weer met buien een fantastische dag, omdat de zon zich rond 12 uur liet zien. Op dat moment vertrokken er al een aantal vissers. Veel gezinnen kwamen de pier op. We bleven wachten …….. op betere tijden.
Om 15:00 uur, net na dood tij, sloegen onze “buren uit Overschie” de ene na de andere gul binnen. Binnen no time verwisselde mijn broer zijn schar-onderlijnen om voor gul-materiaal, grote haak, wapperlijn, dot zeepieren er aan. En jawel, hoor
Binnen de kortste keren lag er een gul te spartelen op de pier, al snel gevolgd door zijn grotere broer. Vanaf de bocht tot 100 meter voor de 1500 werd er volop gul gevangen. Rond 17:15 uur leek de gul-invasie voorbij. “Overschie” vertrok met 15 gullen en wij na dat lange wachten met 6 stuks variërend van 40 tot 46 cm.
Al met al een mooie beloning voor het wachten. Een geweldig einde van een mooi-weer-dagje op de pier.
Frans den Hartog, Groet

Frans den Hartog