Wanneer worden ze nu eens groter?

Dishoek, 28 december

De keuze was dit keer gevallen op maandag en gelukkig maar, want de twee dagen ervoor maakte storm Bella het vissen onmogelijk. Voorzien van een kilo zeepieren en een “gastvisser” (meer gespecialiseerd in vissen met de spinhengel en vliegvissen) op naar ons vertrouwde stekkie Dishoek bij strandtent Vloed. Gevist van 16.15 tot 20.30 (laag om 19.00). Het eerste half uur nog niets, maar toen het eenmaal donker was begon het feest. Gevist met vijf hengels, allen voorzien van afhouders en haakjes 4 en 6. En het resultaat was hetzelfde als de afgelopen twee keer. Alleen maar doubletten en tripletten te kleine wijting met een enkele maatse. Een enkele haal slechts 1 vis of niets. Die wijtingen hebben we maar niet geteld. Voor de rest 12 schar, 1 schol en 1 vuile schar waarbij de visser midden in het vak de helft voor zijn rekening heeft genomen. Hiervan konden er een stel mee voor in de pan. Ook onze gast had hierin zijn aandeel en heeft zich vermaakt. Een strandhengel is toch wel iets anders dan een spinhengeltje. Bijna de helft van de platvis was overigens gevangen op een afstand van een meter of vijftig. De rest kwam van ver.
Het was prachtig weer ondanks twee miniscule motregenbuitjes. Nauwelijks wind. Een Belgische visser uit het vak verderop kwam op het eind nog even buurten. Hij had hetzelfde verhaal: alleen maar te kleine wijting en een achttal maatse schar. In een vangstbericht van dezelfde avond vier vakken verderop richting Vlissingen lazen we ongeveer hetzelfde verhaal.

Wij wensen iedereen nog een prettige jaarwisseling en een coronaloos en visrijk 2021. Met name de mensen van Zeevisland willen we nog bedanken voor al het mooie en tijdrovende werk, waar vele vissers plezier aan beleven.

Don (Utrecht), Sacco en Aert (Breda)