Wereldkampioenschap bootvissen gaat van start

Na de vrije trainingsdagen op vrijdag en zaterdag, staat zondag de captainsmeeting en de officiële opening op het programma. Tot nu toe in een prima georganiseerd kampioenschap, want alle dagen vinden de activiteiten plaats rondom en in het luxueuze Iberostar Park hotel in het plaatsje Herceg Novi in Montenegro. Zelfs de boten vertrekken vanaf een steiger achter het hotel. Dat scheelt enorm veel tijd. Het Nederlandse team, dat bestaat uit Chris van Gastel, Eric Goossens, Frank van Schilt, Pim Troost, Mark van Wanrooij en coach-manager Henri Karremans heeft er in ieder geval veel zin in om aan het toernooi te beginnen!
Op de vrije trainingsdagen werd om half acht uitgevaren met zogenaamde toeristen rondvaartboten, gekenmerkt door de huif over de gehele boot en volop zitplaatsen. Niet altijd even handig, want op je knieën tegen de railing aan hangen om te vissen is vermoeiend! Als aas werden mossels, inktvis en garnalen verstrekt en dat werd geprepareerd tijdens het varen. Onze mannen worden daar intussen steeds meer bedreven in. We hebben diverse onderlijntypen uitgetest en op meerdere plaatsen de visserij proberen te ontdekken. Daarbij viel op dat de vis plaatselijk aanwezig is. Op de dieptes tussen de 35 en 45 meter konden we de meeste maatse vissen verschalken. Of dat genoeg zal zijn, weten we pas vanaf dinsdag. Dan beginnen de drie wedstrijddagen. Maandag is er nog de officiële training en dan gaat elk land op zijn eigen boot weer wat uitproberen. De wedstrijden kunnen altijd doorgaan, omdat de meeste visplaatsen in de baai ven Herceg Novi liggen. Maar het weer zal waarschijnlijk niet veel roet in het eten gooien, want de zware regendagen van afgelopen week lijken voorbij en wind staat er nauwelijks!
We houden jullie op de hoogte via deze site en de uitslagen zullen elke dag op heel snel te zien zijn op de site van de wereldbond : www.fips-m.org. Daar is ook van af zondagmiddag de uitslag van de bootloting te zien.

Henri Karremans