WestKappelle Waardeloos

Beste visvrienden,

Vandaag zou en moest ik gaan vissen. Ondanks de weerswaarschuwingen voor een flinke wind aan de kust toch gekozen voor West Kapelle.
Gisteren waren mijn vismaten de gebroeders Nico en Jan Machielse hier ook geweest en hadden redelijk gevangen, dus vandaar mijn keuze.
Aldaar aangekomen omstreeks 09.45 uur zag het er niet best uit, ik was op een enkele andere visser na, de enigste visser. Ook stond er een flinke west- zuidwestenwind, tegen windkracht 6 aan naar de golven kijkend, dus recht op je gezicht. Wat nu, verkassen, maar waar naar toe…. toch maar zo eigenwijs geweest om te blijven en denken aan het gezegde, niet gevist is niet gevangen.
Twee hengels opgetuigd en dus tegen de harde wind proberen in te gooien, het waren geen megameters, helaas. Na ongeveer een uurtje te hebben geploeterd kwam er toch een verdwaald scharretje naar de kant en dat was het voor de rest van de dag.
Lang verhaal kort te houden, de wind werd nog sterker rond het middaguur, de golven tegen de stenen werden hoger, het ingooien werd moeilijker, 4 onderlijnen verspeeld, wilde 1 onderlijn redden maar er kwam een hoge golf aan welke ik te laat zag en daarnaast vielen allebei mijn hengels door een flinke windvlaag op de keien.
Gelukkig was 1 hengel onbeschadigd maar de andere hengel had 2 ogen minder.
Tevens begon het ook nog eens licht te regenen.
Dit was het moment dat ik dacht……West Kapelle Waardeloos en heb alles maar rond 13.15 uur ingepakt en ben maar naar huis gereden.
Al met al een vissessie om snel te vergeten, nu maar wachten op iets betere weersomstandigheden.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters