Westkappelle

Vandaag hebben we na een paar weken geleden weer een vissessie gepland, mijn vismaat Nico Machielse en ondergetekende.
Enkele weken geleden waren we bij Waarde 14 en hadden daar goed wijting gevangen maar nu wilden we ons gaan richten op de schar en kozen we voor Zoutelande. Aldaar aangekomen gingen we eerst maar op de dijk kijken hoe de weersomstandigheden waren en die waren niet erg positief. Een zuidoosten wind kracht 5, dat ging het niet worden en Nico had ook zijn winterpak niet bij. Dus wat nu…….
Welnu, we gingen naar West Kapelle daar we dan de wind van achteren hadden en dat moest te doen zijn. Omstreeks 13.15 uur waren we daar en dus direct de onderlijnen richting het zilte nat zoals Nico altijd mooi kan zeggen.
Al na een paar minuten kreeg ik beet op en de rest hoef ik u niet te vertellen denk ik. Vrijwel elke draai leverde wel vis op , gelukkig ook schar en zelfs mooie schar kan ik wel zeggen. Ook Nico was snel van de 0 af en trok ook vis naar de kant.
Nu ik dit bericht schrijf mag ik natuurlijk niet vergeten te vermelden dat ook vandaag weer het aas was verzorgd door de alleraardigste familie v. Dixhoorn uit Yerseke. Ook vandaag was het aas weer van prima kwaliteit.
De eindstand dan nog, ikzelf had 43 vissen op de kant gehaald waarvan 19 mooie scharren en de rest wijting, Nico had 1 meuntje, en nog een 23 aantal vissen waaronder wijting en schar.
We zijn omstreeks 18.00 uur heel tevreden naar huis gereden.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters