Wijtingenbal op Nollestrand

Maandag 3 januari, 18:45uur aankomst op parkeerplaats tennispark. Bepakt ben bezakt stapte wij in het donker de duinpas over. Hoofdlampje aan…..wat is dat die zwarte lijn op het strand??? Bleek dat ze bezig zijn met het opspuiten van het strand. Balen, maar in de verte zagen we nog een tweetal lampjes branden. Wat doen we, gaan we het hier proberen of tassen we de spullen in de auto en gaan we naar Zoutelande? Na wat twijfel toch besloten om het te proberen. De trap af en zover mogelijk naar links waar nog buizen lagen die al gedemonteerd waren. De twee vissers begonnen ook net met optuigen. Een stukje verder gaan staan en het maar eens gaan proberen.

20:49uur laag water. Gevist met afstandhouders. Windkracht 4 op de kop en een graad of 10 bij aanvang. Eerste hengel rond 19:15uur in het water. Als aas vers gestoken pieren en drie ons zagers. Gelijk begonnen de toppen te klapperen. Het Wijtingenbal is begonnen. Vanaf begin af aan elke draai 2 of 3 vissen het strand op gelift. Bij het inhalen merkte je goed dat er een diepe geul dicht bij de kant lag, waardoor we al snel zonder al te ver in te hoeven werpen redelijk diep lagen.

Circa 120-140 vissen met zijn 2en met 2 hengels de man. Het enige piep kleine minpuntje was dat van al die vissen er maar circa 20 maatse bij zaten. In totaal 9 scharren gevangen, allemaal maats de rest was wijting.
Rond een uur of 23:00uur maar eens gestopt.

Ouderwets Topavondje op het Nollestrand.

Suikerbuik & Boerma