Wijtingfestijn

De Luchtvissers werden weer opgeroepen om op 27 november de boot te gaan bemannen.
Zoals altijd is dit weer onze “huis”boot te weten de Desiree met als thuishaven Colijnsplaat. Na de, nu bijna gebruikelijke, vertelde Corona maatregelen en een ieder zijn plek voor die dag heeft ingenomen, konden we de hengels optuigen en niet lang daarna kon het festijn beginnen.
Wijtingen wisten al heel snel het aangeboden aas te vinden en daar zaten echt veel mooie 30 plussers bij. De schar bleef wat achter en ook wist niet iedereen een bliksemstart te maken.
Maar goed de dag was nog lang en er kon dus nog best veel veranderen. Overal kwam wel een visje naar boven, bij de een iets meer dan bij de ander en het formaat wisselde ook nog al eens. Hele kleintjes, zowel schar als wijting, maar ook zoals gezegd mooie maatse vissen. Tijdens het keren van het tij iets minder en ook stroomde het af en toe echt hard, maar goed dat hoort er vaak bij op de Oosterschelde.
Maar aan het eind van de dag bleek er toch door een ieder een aardig portie vis gevangen te zijn. En dat was ook lekker, want het weer, normaal altijd heerlijk bij de Luchtvissers, was dit keer wat aan de frisse kant, maar van de visvangst werd je in ieder geval wel warm.
Woensdag zullen we, als Luchtvissers voor de laatste keer in 2020 gaan vissen en hopen dat het volgend jaar weer onder normale omstandigheden kan gaan plaatsvinden.

Willem