Zaterdag 13 mei: Zürich weer de winnaar

Alweer een maand hield ik de kant-vangsten in de gaten. Eigenlijk, op enkele uitschieters na, was het aan de Noorzeekust niet best. Wat kleine scharretjes, een enkel baarsje en de geep was nou ook niet echt massaal aanwezig dus….gewoon weer naar de oude stek aan de dijk bij Zürich.(Waddenzee)
Elf uur bij de hengelsportzaak en iets over 12.00 na de koffie aan de slag met vismaat Mehmet en het opkomend water.
Al bij de eerste 40cm water werd het eerste botje gevangen..helaas bleek er ook 10 kilo aan planten mee te komen. Dat herhaalde zich een klein uur lang waarbij het formaat bot niet boven de 20 cm uitkwam: wat een verschil met december! Wat een beproeving voor ons materiaal!
Tegen dood tij hebben we nog een aantal maatse platvissen gevangen en…3 palingen van leuk formaat!
Maar liefst 8 uur lang netto gevist met 4 hengels: 5 platvissen voor de pan, 15 kind-visjes, een flinke dosis vitamine D en een gezellige topdag met fantastisch mooi weer. De wind uit de noordoost-hoek had wat minder gekund.
Ondanks de prima vangsten in de Waddenzee willen we toch de Noordzeekust weer proberen maar dan moeten de vangsten wel verbeteren! Hopelijk zie ik hier binnenkort betere vangstberichten verschijnen. Veel succes iedereen en vergeet niet hier wat te plaatsen!

Mark