Ze zitten er gewoon ….Zeebaars

Na mijn laatste vangstbericht waarbij ik de vistechniek heb aangepast en uitstekende aantallen baars ving, heb ik nu een andere stek bestierd.

Plaats delict waren de sluizen van IJmuiden. Dat is een breed begrip, maar het was niet bij de warmwateruitlaat. De kenners weten wel waar ik stond.

Gevist van hoog naar laagwater, want dan gaan de spuisluizen open en wordt al het regenwater dat in de Rijn vanuit duitsland in het Noordzeekanaal terecht komt in zee geloodst.

De lampen gingen aan, de sluizen gingen open, dobber met schuifsysteem tot 2,3 meter diepte, dobberlampje en verse zager te water gelaten.
Gierende stroming dat wel. Gelukkig is de stek zo dat je de dobber honderden meters mee kon driften op de stroming richting open zee.

Spoel van 18/100 gevlochten lijn waar 240 meter op zit ging bijna helemaal leeg. Eerste uurtje zoeken, iets ondieper, beetje bij de kant, ja hoor gevonden!

Dan is het gewoon elke drift raak. In anderhalf uur ver in de dubbele cijfers beland. 19 baarzen verder, anderhalve ons zagers minder, en een heerlijk koele heldere nacht achter me naar huis vertrokken.

Voor degene die het in twijfel trekken, ik kan u helaas niet anders overtuigen, ga lekker zelf proberen want ze zitten er gewoon!

Boudewijn